Helposti herkullista -ruskeakastikejauheesta saadaan maittavaa kastiketta sekä arkeen että juhlaan. Ruskeakastike on erinomaista esimerkiksi lihapullakastikkeena. Kastike valmistetaan seuraavalla ohjeella:
Vispaa 1,0 dl 50 g kastikejauhetta 5 dl:aan haaleaa vettä.
Keitä hiljalleen kolme minuuttia ja kastike on valmista nautittavaksi.
Ainekset: Tärkkelykset (vehnä-, peruna-, tapioka- ja vahamaissi- myös muokatut), kasvirasva , suola 8,1% (valmiissa kastikkeessa 0,8%), mausteet ja aromiaineet (sinappi, valko- ja maustepippuri, sipuli, liperinjuuri, kerma), glukoosisiirappi, maitoproteiinivalmiste, natriumglutamaatti (E621), happamuudensäätöaine (E 330), elintarvikeväri (E150).
Ravintosisältö per 100g jauhetta
Energiaa 1540kJ
Proteiinia 12,4g
Rasvaa 15,2g
Hiilihydraatteja 55,4g
Ravintokuitua 1,3g
NaCl 8,1g
Brunsåspulver. Ingredienser: stärkelse (av vete-, potatis-, tapioka- och vaxmajs – även modiferade), vegetabilisk fett, salt (8,1 %, i färdig sås 0,8 %), kryddor och aromämnen (senap, vit- och kryddpeppar, lök, libsticka, grädde), glukossirap, mjölkprotein, natriumglutamat (E621), surhetsreglerande medel (E330), livsmedelfärg (E150).
(Kilohinta 30 &euro .)